Plaatsingsinformatie

Doelgroep

De doelgroep veranderd steeds omdat dit samenhangt met de huidige samenstelling. We streven er naar als er een plaats beschikbaar is te communiceren wat op dat moment passend is. Basaal uitgangspunt is:

* kinderen / jongeren leeftijd 0 tot 18 jaar (mogelijkheid verlengde jeugdzorg)

* verstoorde thuissituatie door problematiek van ouders, gezin

* hechtings- en/of gedragsstoornissen; AD(H)D, ASS, psychische problematiek

* IQ vanaf 80 (beneden gemiddeld intelligent)

* contra-indicatie geldt voor als 1 op 1 begeleiding nodig is, niet kunnen functioneren binnen gezinsstructuur met twee opvoeder, seksueel grensoverschrijdend gedrag, ernstige agressieve gedragsstoornissen, verslaving

 

We staan open voor veel, denken graag out-of-the-box dus telefonisch overleg over een casus is altijd mogelijk ook als dit afwijkt van dat wat bij doelgroep staat beschreven.

 

Financiering

* maatwerkvoorziening rechtstreeks met Gezinshuis de Sering

* plaatsing uitsluitend nadat de financiering is geregeld

* dagtarief in overleg

 

Matchingproces

We hechten veel waarde aan een goede matching waarbij onze gedragswetenschapper is betrokken. De centrale vragen zijn daarom ook 'Kunnen we dit kind geven wat nodig is om zich veilig te voelen en te kunnen ontwikkelen? én 'Past dit kind nu in ons gezin?' Iedereen is gebaat bij een juiste beslissing met de grootste kans van slagen.

 

Om tot een goede match te komen zetten we de volgende stappen:

1. de aanvrager geeft basale informatie (telefonisch of per mail) over het te plaatsen kind. Het heeft onze voorkeur het kind voor het besluit of we het matchtraject opstarten te zien/spreken.

2. gezinshuisouders besluiten tot nader onderzoek omdat ze potentie zien of niet en communiceren dit binnen afgesproken tijd met de aanvrager

3. de aanvrager zal na het besluit om het onderzoek voort te zetten worden gevraagd om aanvullende informatie (diagnoses, ter zake doende verslagen hulpverlening, school, laatste verblijfplaats) te mailen naar gezinshuis en gedragsdeskundige

4. gezinshuisouders bespreken dit met gedragsdeskundige en besluiten tot stoppen of verder match onderzoek.

5. afspraak met aanvrager en andere belangrijke betrokkenen (ouders, familie, hulpverleners) voor verhelderingsvragen

6. afspraak waarbij het te plaatsen kind aanwezig is

7. beslisfase; we gaan wel of niet plaatsen. Bij niet plaatsen zal er een korte toelichting op dit besluit worden gegeven.

 

Al met al blijft het maatwerk waarbij het matchingsproces niet in beton gegoten is. We proberen indien nodig mee te bewegen als het gaat om een spoedplaatsing. We willen echter niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van matching.

 

Om rekening mee te houden

* we leven vanuit een christelijke levensvisie wat tot uiting komt in bidden, danken, bijbel lezen rond de maaltijd en zondag het bezoeken van kerkdiensten. We verwachten van de te plaatsen kinderen/jongeren geen christelijke achtergrond maar vragen hen, ouders en voogd dit te respecteren.

* één door gezinshuisouders vastgesteld weekend per vier weken is gezinshuis gesloten van vrijdag 17.00 uur tot maandagmorgen. Vóór plaatsing dient er voor dit weekend een plaats beschikbaar zijn; opvang indien mogelijk in familie, netwerk van het kind

* in de zomervakantie (vastgesteld in januari/februari) is gezinshuis 2 weken (3 weekenden) gesloten; opvang indien mogelijk in familie, netwerk van het kind.

* gezinshuisouders faciliteren bezoek / omgang met ouders maar begeleiden dit niet mits dit in belang van het kind noodzakelijk is.

* het hebben van 4 doordeweekse dagen dagbesteding (school, zorgboerderij, werk o.i.d.) is verplicht.

Privacy

De privacy van u en uw kind is gewaarborgd. Mailen doen we beveiligd via Zivver. Het elektronisch cliëntdossier van Zilliz voldoet aan gesteld eisen en onze systemen zijn beveiligd met een wachtwoord.